Projecten in voorbereiding

 

 

 Verbetering van de toegang tot drinkbaar water en sanitatievoorziening in Niok-Warbin, Poedogo, Koubri en Leba in Burkina Faso.

 

 

 Project VPWVO 2017-2019 nl

 

 

  

 

 

Momenteel bereiden we talrijke nieuwe projecten voor:

1 We wensen een kmo op te richten in Burkina Faso in samenwerking met Belgische partner uit de verpakkingssector

2 Oprichting  in samenwerking met een lokale partner in Burkina Faso van een roomijsfabriekje.

Hiervoor zoeken we een Belgische partner om de zaak financieel maar vooral materieel en op het terrein mee uit te werken. 

3 De  gemengde dovenschool in Kaya heeft in 2016 een  nieuw naaiatelier gebouwd met de steun van  de vzw Apatam , Noord Zuid zorgt met talrijke sponsers voor een putboring Het is ook de bedoeling een vormingscentum te bouwen om de jongeren meer keuzemogelijkheden te bieden. Restauratie,  landbouw, veeteelt, waterverkoop, 

4 In samenwerking met VPWVO (vlaams project water voor ontwikkeling )  ECOREM en IZG realiseren we in 2017-2019 4 water en sanitatieprojecten   in 3 entiteiten. Kaya Pan Bila in Ougadougou en Kosso een dorpje op 300 km van de hoofdstad.

 Kaya et Pan bila zijn  reeds ver gevorderd

           

Planning realisatie van een  waterleiding netwerk in Pan Bila (Ouagadougou) in uitvoering

 

5 Planning realisatie van een waterleiding netwerk  in Kosso een dorpje  in het westen , op ongeveer 50 km van Dedougou. in uitvoering

 

6 Met medewerking van de provincie Antwerpen, Wereldmissiehulp en Solidariteitsraad Kasterlee, zijn we begonnen  In de dovenschool van Kaya met de bouw van een groot afdak en een polyvalent gebouw voor de opleiding, tentoonstelling en ver koop van door de school gemaakte artisanale producten. Het afdak is bijna klaar, de funderingen en de stenen voor het gebouw worden eerstdaags aangevat.