Laatste Nieuws !!!

Container nieuws

Er is een container onderweg , Vermoedelijk zal hij rond 20 mei in Ouagadougou zijn. Op 29 maart laden we een volgende container. Mocht u wat te versturen hebben , gelieve ons dan snel te informeren. 

 Gelieve contact op te nemen indien u goederen wenst mee te sturen met volgende zending.

Momenteel  is 20m³ gereserveerd,  dus nog 50  m³ beschikbaar in onze volgende container.

 

Contact tel +32 (0) 498 28 99 23

De reisroute volgen   Ouagadougou nog even geduld . Indien u HIER click dan kan je de boot live volgen op zee, 

 

 

 

Indien U goederen wenst mee te sturen gelieve dan contact op te nemen op  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   of tel +32 (0) 498 28 99 23

 Nieuwsbrief 2017-02

In Januari 2019 is het Project VPWVO ism IZG en Bureau DW van start gegaan voor meer info click HIER Dit project loopt tot mei 2021.

 

.                  

 

 

 

Wij doen mee !!! en U???

 

 

 

 

Contact:

Onze volledige coördinaten :

 • Email : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Tel. :
  • België
   • +32 (0)498 28 99 23
  • Burkina
   • +226 70 23 73 34
   • +226 25 35 60 60
 • Adres :
  • 35 Mezenstraat                          Route de Biesme 107 C            
   2460 Lichtaart                          6531 Biesme sous Thuin            
   België                                      België

Belangrijk

We krijgen geregeld aanvragen voor zendingen vanuit Burkina Faso  naar Europa toe. We doen deze transporten occasioneel. Enkel wanneer er voldoende materiaal beschikbaar is. Momenteel hebben we ongeveer 11 m³  in Ouagadougou klaar staan voor verzending naar België. Zodra er 30m³  klaar staat zullen we een transport organiseren. Indien u goederen heeft in Burkina die, niet dringend naar België moeten, neem dan contact op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Project VPWVO 2017-2019 nl

Nieuwsbrief Noord-Zuid vzw 2017*02

  

Geef ons de middelen en samen verzetten we Bergen,

Help ons naar een wereld van water voor iedereen!!!

Het verhaal van de druppel

Onze organisatie is klein en bescheiden, toch durven we dromen van grootse dingen. Reeds enkele jaren plannen we een project rond drink water en sanitatie in enkele gemeenschappen. Eindelijk is het zo ver. In 2015 schonk de lokale Solidariteitsraad Kasterlee een eerste bijdrage van 500 euro voor een Boring in Kaya.

  Pan Bila

Korte tijd erop en gesterkt door deze druppel togen we naar Wereldmissiehulp alwaar deze druppel werd vervoegd door een plas van 4500 € en we waren vertrokken , met ups-and-downs, Aanvraag provincie werd uitgesteld maar uiteindelijk , eerder toevallig( als je erin gelooft) kwamen we in contact met ECOREM een  immens groot bedrijf , een NV  een Multinational, die  interesse betoonde voor ontwikkelingssamenwerking . Samen gingen we aan het schrijven… een project , logisch kader ( of het echt logisch is weten we na de evaluatie).  Uiteindelijk   in november 2016  kwam er nieuws en wat voor nieuws, we kregen subsidies om niet 1 maar 4 lokaliteiten te voorzien van  glashelder sprankelend water en sanitatie inclusief opleiding en vorming . Die druppel werd plas, die plas is nu een stroom en op 3 februari werd de eerste put geboord en spuit het water uit over heel de omgeving, een maand later loopt het water netjes in buizen en verdeelt het water over tientallen kraantjes, bussen en vaten om alweer  ergens neer te druppelen,  misschien in de buik van Piet of misschien om  groenten, fruit , een boom drup per drup leven in te blazen.

   Kaya

En dat begon allemaal met een druppel, die leven geeft, die mensen  gezond maakt die kinderen  voed, die  in het verre Burkina enkele duizenden mensen een beter , gezonder leven bied.

Maar we zijn er nog niet, helemaal niet maar we geloven erin, dankzij uw steun , dankzij nog vele druppels want, de subsidie bedraagt slechts 70%  van de kosten, Ecorem het grote bedrijf doet ook een flinke duit in het zakje,  die eerst druppel weet je nog , die kleine plas geeft ons de kracht verder te zoeken naar de nog ontbrekende fondsen om over 30 maand dit project succesvol te beëindigen
  Pan Bila, een buitenwijk van Ouagadougou 

Stilzitten kennen we niet, sinds mei 2016 in afwachting en in de hoop dat we de nodige fondsen konden  bekomen, zijn we reeds gestart met  de 4 locaties te bezoeken ,  met de mensen in overleg te gaan,  bespreken wat we kunnen en dit afstellen op wat ze willen, op hun niveau op hun tempo. De watercomités die de bronnen gaan beheren zijn  gevormd, nu  kunnen we hen bevestigen dat over enkele maanden  hun gehucht , hun Bidonville, hun dorp   drinkbaar water zal hebben MAAAR wat we heel belangrijk vinden is hen te leren omgaan met water, zuinigheid is de beste deugd om  er lang van te kunnen genieten,  hoe  gebruik ik water, wat doe ik met afvalwater,  kan ik water een tweede leven bezorgen , dat gaan we de volgende maanden samen bespreken. Samen zoeken naar antwoorden,

Zodus, hierbij wat nieuws over uw druppels, die ondertussen al uit vele kraantjes loopt , hopelijk kunnen we in september 2017 de tweede fase aanvatten

 Zullen de 2 overige dorpskernen in de streek van Kosso in het westen van Burkina Faso eveneens over  drinkbaar water beschikken, uitgerust zijn met waterreserves en zullen de omwoners  worden  uitgenodigd om  samen te zitten over  water, beheer , hygiene….. Alles samen zullen  we ongeveer 60000 mensen  makkelijker  aan drinkbaar water helpen.

Vandaag zijn 2 van de 4 locaties bijna afgewerkt , In Kaya is het leiding net 100% operationeel,  de lokale  bevolking van de wijk rondom de school maakt reeds dankbaar gebruik van de fontein , de wachttijden zijn beperkt tot minder dan 30 minuten.. Dit heeft te maken met het regenseizoen maar ook dankzij het feit dat het waterdebiet van de installatie de capaciteit heeft van 5 waterfonteinen.

Geef ons de middelen en en samen verzetten we Bergen, Help ons naar een wereld van water voor iedereen!!!

 

   drinkkranen voor de kinderen