Missie et visie

Noord-Zuid

" De economie , Vector Duurzaamheid ! "

Mission Statement

 

 
visie

 

" Noord-Zuid vindt dat iedereen recht heeft op een leven menswaardig en soeverein keuze in de manier van toegang tot voedsel , water , medische zorg , onderwijs, werkgelegenheid en huisvesting "

 

Noord-Zuid streeft naar een wereld waarin iedereen kan leven een volledige en kunnen voldoen aan hun basisbehoeften . Noord-Zuid meent dat dit doel kan worden bereikt als de samenwerking tussen lokale organisaties die betrokken zijn bij verantwoord ondernemerschap en de sociale economie wordt gestimuleerd en dit , voor zowel organisaties in het Zuiden dan het Noorden .

Noord-Zuid gelooft in de gelijkheid tussen mensen , tijd en ruimte , en is zich ervan bewust dat we onze manier van leven en onze samenleving kunnen veranderen . Onze wereld naar globalisering is een bedreiging , maar ook een bron van mogelijkheden voor verandering .

missie

" Noord-Zuid wil bijdragen aan de ontwikkeling en emancipatie van achtergestelde gemeenschappen en door het ondersteunen van de implementatie van inkomstengenererende activiteiten op een duurzame ontwikkeling perspectief individuen "

Noord-Zuid werkt samen met organisaties die zich tussen de lokale gemeenschappen die in een democratische manier en respect voor traditionele culturen waar harmonie met de natuur . Dit werk is gericht op de lange termijn oplossingen te bieden voor de problemen waarmee deze gemeenschappen geconfronteerd in , dit , zonder het vermogen van toekomstige generaties en zonder nadelige gevolgen voor het milieu en het ecosysteem .

Noord-Zuid bevordert de samenwerking tussen lokale organisaties werken , zowel Zuid en Noord , op het gebied van verantwoord ondernemerschap en de sociale economie .

De ervaring en de interculturele uitwisseling tussen organisaties met betrekking tot Noord - Zuid hier zijn een belangrijk instrument dat denken partners op hun eigen initiatieven op standaarden en mogelijkheden voor potentiële verbeteringen stimuleert . Noord-Zuid faciliteert en stimuleert de kennisoverdracht tussen verwante organisaties , zowel in hun eigen land en over de grenzen heen .

Initiatieven van partnerorganisaties van de Noord-Zuid als model dienen voor de verdubbeling van het succes . Initiatieven moeten worden gebaseerd op het potentieel van de regio waar ze plaatsvinden en moeten bijdragen tot de versterking van de capaciteit van de begunstigde bevolking .

De activiteiten moeten bestaande ongelijkheden met betrekking tot het leven van individuen en gemeenschappen te verminderen , en dient ook hen in staat stellen om hun keuzes te verhogen .

effecten

Respect Ondernemerschap Transparantie

Respect :

 

Noord-Zuid voert al haar activiteiten in strikte overeenstemming met de volkeren , culturen , talen , geslachten , religies en partners . Daartoe Noord - Zuid partnerschap benadrukt participatieve relatie . Noord-Zuid hecht ook belang aan de bescherming van het milieu , alle activiteiten van Noord- Zuid rekening gehouden met de impact op het milieu en het concept van duurzame ontwikkeling .

Het ondernemerschap :

 

Noord-Zuid wil ondernemende aard en moedigt haar partners aan het initiatief en dit te bevorderen , in een voortdurend streven naar kwaliteit . Deze manier van denken wordt versterkt door de wens om de efficiëntie van al haar uitgevoerde acties te verbeteren .

Transparantie :

 

Noord-Zuid evolueert heel transparant ten opzichte van haar personeel , haar partners en de doelgroep onder volledige verantwoordelijkheid te nemen voor zijn daden . Operationele en financiële resultaten zijn zichtbaar en deelden een volledig begrip van elke stakeholder mogelijk .